Mogu Mogu

Mogu Mogu

17 februari 2021

Toen Coskun Gungor eens op een beurs MoGu Mogu proefde, wist hij het direct: dit wordt een succes in Nederland. Hij pakte door en was de eerste die het Thaise drankje naar Europa haalde. Het succes volgde. MoGu MoGu ligt inmiddels in de schappen van menig supermarkt, en is ook verkrijgbaar via Frisdrank.com. Lees hier meer over het succes van het drankje met stukjes.

MoGu MoGu is de vreemde eend in de bijt van de frisdrankwereld. Een vreemde eend met een bite, welteverstaan. Kenmerkend zijn de stukjes vruchtvlees die het drankje veel body geven. Niet voor niets is de slogan Gotta chew! “MoGu MoGu geeft het idee van eten en drinken”, zo zegt Coskun. “Er zit vruchtvlees in: kleine kokosstukjes.

In het begin moesten we dit echt van te voren vertellen, anders vonden mensen het maar raar. Toen ik mijn vader een sample liet proeven, spuugde hij het uit en zei ‘dit is toch geen drank, dit gaat niemand drinken.’ Gelukkig was mijn moeder iets coulanter, en zei ze: ‘ga gewoon je gang, misschien wordt het wel wat.’” En het werd wat.

"NA SUCCES KOMT DE INNOVATIE. BLIJF BEWEGEN."

Mogu Mogu3

MET STUKJES

Toch kwam het succes niet uit de lucht vallen. Coskun heeft er hard voor gewerkt. “In het begin reden we in een soort van Caddy langs de winkels om MoGu MoGu te promoten. We voelden dat de markt snakte naar een nieuw product, en wij hadden het in handen.” De onderscheidende textuur betekende wel dat ze met het product ook wat voorkennis moesten delen. “Toen we voor het eerst op een beurs stonden, in de RAI in Amsterdam, hebben we bij elk sample moeten vertellen dat er stukjes in zitten. Want wanneer je het van te voren zegt, gaan mensen heel anders drinken. Anders vinden ze het automatisch vies. Maar als je ze het verteld, drinken ze voorzichtig en vinden ze het heerlijk. Voor kinderen net zo, dan vertellen we dat er snoepjes in zitten.”

STREVEN NAAR DE NORM

De Thaise lekkernij ligt vooralsnog voornamelijk in de toko’s en etnische winkels. Ook in tabakszaken en avondwinkels wordt het goed verkocht. Alle negen smaken — van mango tot meloen, en zwarte bes tot passievrucht. “Het is toch een beetje mijn geluksproduct, mijn baby”, zegt Coskun. Momenteel focust hij op de groothandels, en heeft hij pilotpunten van Groningen tot Maastricht. De volgende stap? “Supermarkten. We liggen al in 70% van de supermarkten, vaak nog in de exotische schappen. Ons streven is om tussen de gewone frisdranken te komen, iets dat bij frisdrank.com al is gelukt.”

"JE MOET ERIN GELOVEN, EN JE DROOM ACHTERNA JAGEN"

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01