Chocolade

CHOCOLADE

Nederlanders behoren niet tot de top 10 van grootste chocolade eters in Europa, maar toch eet een gemiddelde Nederlander bijna 5 kilo per jaar. Dat betekent dat er voldoende ruimte is voor variëteit, ook al omdat verschillende mensen ook elk een eigen voorkeur hebben voor bijvoorbeeld pure, witte of melkchocolade.

Daarom doet u er goed aan om een breed assortiment aan te bieden om zo veel mogelijk doelgroepen te voorzien in hun vraag. Niet alleen op het gebied van reguliere chocoladerepen, maar zeker ook op het gebied van candybars waar ook een groei te zien is qua consumptie.

Frisdrank.com is dé leverancier van food & beverages waarbij wij een bijzonder assortiment voeren van klassieke A-merken in combinatie met opkomende merken. Door onze intensieve relaties in de internationale markt, zien wij trends en ontwikkelingen als één van de eerste en u profiteert van deze kennis.

Herkomst chocolade 

Chocolade wordt gemaakt van onder meer cacao en suiker. Cacao komt van cacaobonen die oorspronkelijk uit Mexico komen; onder meer de Azteken dichtten er geneeskundige krachten aan toe. Met de ontdekking van Amerika kwam cacao ook richting Europa, maar pas in 1728 werd in Engeland de eerste chocoladefabriek opgericht.

In de 19e eeuw werd er voor het eerst Zwitserse chocolade gemaakt, door kruidenier François-Louis Cailler wie de grondlegger is van Nestlé-chocolade. Tegenwoordig groeit cacao in voornamelijk vijf landen: Ivoorkust, Ghana, Indonesië, Nigeria en Brazilië.

Soorten chocolade

Er zijn vele verschillende soorten chocolade en tegenwoordig wordt er naar hartenlust op geëxperimenteerd om nieuwe (tegengestelde) smaakcombinaties te creëren. Maar in de basis zijn er slechts drie soorten: melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade.

Bij de witte variant moet gesteld worden dat het eigenlijk geen echte chocolade is. Het wordt namelijk gemaakt van cacaoboter dus in de puurste zin van het woord is het geen echte chocolade.

Candybars

Naast traditionele chocolade zijn candybars ook razend populaire snacks. Het zijn snoeprepen die zijn omhuld met een laag chocolade. De inhoud varieert van karamel, noga, pinda's, hazelnoten, biscuit en kokos tot fruit. Zo’n gevulde chocoladereep is een ideaal tussendoortje en ook gemakkelijk te eten.

De meest bekende candybars zijn afkomstig van Mars. Tot het assortiment van Mars behoren gevulde chocoladerepen zoals Mars, Milky Way, Twix, Bounty en Snickers. M&M’s valt weer niet in de candybar categorie maar wel gewoon onder chocoladesnacks.

Chocolade voordelig inkopen

Frisdrank.com is natuurlijk een toonaangevende partij op het gebied van frisdranken en andere dranken zoals chocolate drinks. Maar ook op het gebied van food heeft Frisdrank.com de laatste jaren flink aan de weg getimmerd. Naast snacks en snoepgoed biedt Frisdrank.com daarom ook chocolade aan.

Door ons uitgebreide netwerk en de toenemende vraag van klanten om alles te leveren op het gebied van food en drinks, hebben wij ons assortiment uitgebreid en dat doen wij op de voor ons gebruikelijke manier.

Wij leveren razendsnel uit voorraad en doen dit tegen zeer voordelige prijzen. Onze inkoopvoordelen geven wij immers altijd door aan u zodat u er altijd een bovengemiddelde marge aan overhoudt.

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01