koffie

KOFFIE

Nederlanders zijn fanatieke koffiedrinkers. Volgens recent onderzoek behoort Nederland zelfs tot de top 5 van landen waar de meeste koffie wordt gedronken. Niet voor niets zijn er veel verschillende soorten en merken op de markt verkrijgbaar. Op deze manier is voor ieder wat wils.

Gemiddeld drinkt een Nederlander ruim vier kopjes per dag. Dan is het natuurlijk wel van belang dat het ook heerlijk smaakt. De tijden van slechte automatenkoffie ligt langzaam achter ons. Er is immers zo veel kwaliteitskoffie te krijgen zodat we geen concessies meer hoeven te doen. Echte kwaliteit is bovendien ook betaalbaar geworden.

Frisdrank.com is ook een voorname koffie groothandel met de beste kwaliteit die u kunt krijgen. In ons assortiment vindt u diverse soorten en merken. Bij ons koopt u gemakkelijk en voordelig in. Door onze innovatieve manier van inkopen en distribueren kunt u altijd vertrouwen op lage prijzen en razendsnelle levering.

Zwarte koffie

Ook al zijn er allerlei soorten varianten zoals cappuccino en latte macchiato, zwarte koffie blijft toch wel de meest gedronken variant. Bijna de helft van de koffiedrinkers houdt het bij zwarte koffie door de pure smaak en uiteraard het oppeppende effect door de cafeïne.

Iemand die zwarte koffie drinkt, is veel beter in staat om de nuance van de smaak te ontdekken. Er bestaan over de wereld meer dan honderd verschillende koffieplanten. Toch worden er slechts twee voor de koffiehandel gebruikt: Arabica en Robusta. Elke plant heeft weer zijn eigen smaak die ook redelijk eenvoudig te herkennen is.

Arabica

Arabica heeft een overwegend milde smaak. De Arabica-plant komt oorspronkelijk uit Ethiopië maar werd als snel in diverse Arabische landen geplant. Arabica-planten groeien het beste op minimaal 800 meter hoogte. Er geldt hoe hoger de plant, hoe beter de kwaliteit van de koffie. Dat maakt de teelt wel een stuk complexer.

Robusta

Robusta daarentegen heeft een meer krachtige smaak. De Robusta-plant komt ook van oorsprong uit Afrika, alleen wat zuidelijker rondom de evenaar. Robusta bevat zo’n 50 procent meer cafeïne dan Arabica-koffie. Deze planten groeien een stuk gemakkelijker op lagere hoogtes. Daarom is Robusta-koffie over het algemeen een stuk goedkoper dan Arabica-koffie.

Herkomst koffie

Koffie wordt al lang niet meer alleen in Afrika geproduceerd. De massaproductie is overgenomen door Zuid-Amerika en Azië. Brazilië is ondertussen de grootste producent op de wereld, maar ook wordt er veel geproduceerd in landen zoals bijvoorbeeld Colombia, Peru, India, Vietnam en Indonesië.

De herkomst van de koffie heeft uiteraard ook invloed op de smaak ervan. De echte kenner proeft echt het verschil in smaak tussen de verschillende landen.

Koffie groothandel

Frisdrank.com is niet alleen distributeur van frisdrank en energiedrankjes, maar ook van koffie. Denk hierbij aan merken kwaliteitskoffie zoals Lavazza en Segafredo. Door onze slimme manier van inkopen en distributie bieden wij niet alleen A-merken aan maar ook interessante opkomende merken. En dat tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Wij leveren direct en razendsnel uit voorraad zodat u uw bestelling binnen een dag binnen heeft. Onze klantenservice zorgt er bovendien voor dat onze logistiek naadloos op uw operatie aansluit.

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01