Energiedranken

Prime hydration strawberry watermelon uk pet 50cl front

PRIME HYDRATION STAWBERRY WATERMELON

Monster Juiced Ripper

Monster Juiced Ripper

Dr Pepper Energy

Dr Pepper Energy

Pure Gold Premium Energy Drink

PURE GOLD PREMIUM ENERGY DRINK

ENERGIEDRANKEN VOOR EEN OPPEPPEND EFFECT

Energiedranken zijn in de laatste decennia enorm populair geworden. Naast marktleider Red Bull zijn er vele concurrenten bijgekomen. Nieuwe, hippere merken. De vraag is waar u zich op richt om uw klanten naadloos te bedienen.

Frisdrank.com adviseert u daar graag over. Wij hebben goed zicht op alle trends en ontwikkelingen en wat de hardlopers zijn. Wij hebben direct contact met fabrikanten dus wij hebben alle insights als eerste binnen.

Onze kennis delen wij graag met u. Daarnaast bieden wij energy drinks ook zeer voordelig aan dankzij onze grote inkoopkracht en ons Europese netwerk. Wij hebben alle energiedranken in grote aantallen op voorraad dus kunnen wij energie drinks razendsnel aan u leveren.

Energiedranken

Red Bull is in de jaren ’80 gelanceerd, geïnspireerd door een Thais cafeïne houdend energiedrankje met een oppeppend effect. In de jaren ’90 is het merk aanzienlijk gegroeid en de onbetwiste markleider op het gebied van energiedrankjes.

De meeste blikjes bevatten veel cafeine per liter. Een echte oppepper dus voor degene die een blikje energiedrank drinkt. Maximaal 1 blikje per dag is daarom het advies van het Voedingscentrum. En het is minder geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 13 jaar.

Energiedrankjes zijn regelmatig in het nieuws verschenen in verband met de hoeveelheid cafeïne en suiker die in de energiedrank zitten. De kritiek over de risico s is volgens Red Bull onterecht aangezien een blikje van 250 ml gelijk staat aan slechts één kop koffie. Red Bull is vooral een drankje dat je uithoudingsvermogen en concentratie verhoogt. Grote hoeveelheden kunnen daarentegen mogelijk wel risico's opleveren.

Dat het energiedrankje effectief is blijkt uit de groeiende vraag naar deze energiedrank. De groei van deze drankjes komt mede door de veranderingen in het aanbod zoals suikervrije varianten. Dus ook op het gebied van energie dranken is de trend naar een gezondere leefstijl waar te nemen.

Andere merken energiedranken

Naast Red Bull zijn er in de laatste jaren vele andere blikjes energiedrank bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan Monster Energy, Dr Pepper, AA Drink en Slammers Energy. Maar ook zijn er andere opkomende spelers zoals Shakura Energy, BANG Energy en PURE GOLD die inspringen op een bepaalde niche.

Het is duidelijk dat de markt van energiedranken flink in beweging is. Het is daarom van groot belang om te weten waar de vraag vandaan komt en hoe de vraag de komende periode verandert. Alleen op deze manier kunt u inspelen op de veranderende vraag.

Trends energiedranken

Frisdrank.com weet als eerste wat trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van energiedrank drinken. Door de intensieve contacten met de fabrikanten van energiedranken horen wij als eerste welke veranderingen er verwacht worden. Ook zien wij direct veranderingen in de vraag van consumenten.

Onze kennis over energy drinks delen wij graag met u. Zo kunnen wij u uitstekend adviseren welke merken het beste bij u passen en waar uw klanten behoefte aan hebben. Op deze manier kunt u blind vertrouwen op onze expertise. Wij sparren graag met u over de vraag naar energiedranken en andere dranken.

Winstgevende energiedranken

Door onze inkoopkracht en directe contacten met fabrikanten kunnen wij energie dranken goedkoop inkopen. Hierdoor kunt u voordelig energiedranken bij ons afnemen. De marge van energie drinks is bovendien uitstekend waardoor het een zeer winstgevend product is. Hierdoor mag u nieuwe kansen zeker niet laten liggen.

Onze missie is om uw winstgevendheid te verhogen door dicht op de consumentenvraag te zitten. Waarom zou u zich nodeloos verdiepen in de markt wanneer wij alle kennis hebben en bereid zijn om deze met u te delen? Op deze manier heeft u geen omkijken meer naar energiedranken en andere dranken en kunt u zich op andere zaken van uw onderneming richten.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ENERGIEDRANKEN 

WAT IS Energiedrank?

Een energiedrank (wat ook wel energy drink wordt genoemd) is een drankje met een stimulerende werking op mensen. Degene die een energiedrank drinkt, krijgt een energieboost door de combinatie van cafeïne, taurine en suiker.

De meest populaire energiedranken zijn Red Bull, Monster Energy, AA Drink en Slammer Energy. Maar er zijn ook veel nieuwe energiedranken op de markt gekomen zoals Shakura Energy, BANG Energy en Pure Gold. Ook bestaande frisdrankmerken zoals Dr Pepper liften mee op het succes door een energiedrankje te introduceren.

Energiedranken worden niet alleen veel gebruikt in het uitgaansleven. Ook sporters maken er veelvuldig gebruik van om de sportprestaties een boost te geven. Er zijn sportdranken die veel energie geven en ook mentaal een boost geven.

HOEVEEL CAFEÏNE ZIT ER IN Energiedrank?

Een blikje energiedrankje van 250 ml bevat ongeveer 80 mg cafeïne. Een kopje koffie van 125 ml bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne.

Voor volwassen mensen wordt aangeraden om niet meer dan 400 mg cafeïne per dag te drinken. Dat zou neerkomen om maximaal 5 energiedrankjes per dag. Voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar staat het maximum op 1 energiedrankje per dag.

Bij het binnenkrijgen van te veel cafeïne zou iemand last kunnen krijgen van bepaalde effecten. Het effect van energiedrank zou kunnen leiden tot rusteloosheid, duizeligheid, hartkloppingen of slaapproblemen. Maar uiteraard is niet iedereen daar even gevoelig voor.

WAT IS TAURINE IN ENERGIEDRANK?

Taurine is een soort van aminozuur dat zorgt voor een boost aan het lichaam. Het is een natuurlijk zuur dat reeds in het menselijk lichaam voorkomt, met name in de spieren, de hersenen, het hart en bloed. Ook het dagelijkse dieet bevat volop taurine, vooral vlees en vis zijn rijk aan taurine.

Taurine schijnt een gunstig effect te hebben op de werking van het hart. Daarnaast schijnen er geen ongewenste effecten te zijn. Natuurlijk wel op voorwaarde dat taurine met mate wordt geconsumeerd.

IS energiedrank SLECHT?

Energiedranken hebben geen negatieve effecten mits het met mate wordt gedronken. Energiedranken bevatten voornamelijk suiker en cafeïne. Natuurlijk wordt hierdoor het risico op bijvoorbeeld overgewicht, gebitsproblemen en een verhoogde bloeddruk verhoogd, maar energy drinks kunnen prima met mate gedronken worden.

Door de hoeveelheid cafeïne is een energie drink niet aan te raden voor (jonge) kinderen en zwangere vrouwen. Bovendien kan het drinken van energiedrank leiden tot slaapproblemen. Het wordt daarom afgeraden om het voor het slapen gaan te drinken.

HOEVEEL KLONTJES SUIKER ZIT ER IN ENERGIEDRANK?

In een energiedrank van 250 ml zit gemiddeld 25 tot 30 gram suiker. Dit is daarom vergelijkbaar met Coca Cola of andere suikerhoudende frisdranken van dezelfde hoeveelheid.

Consumptie van grote hoeveelheden energy drink kan daarom leiden tot gewichtstoename. Om deze reden wordt aangeraden om energiedrankjes met mate te drinken.

Er zijn ook zero energiedrankjes die geen suiker bevatten. In dat geval is er een suiker vervangend product gebruikt zonder calorieën.

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01