bier

bier

Een Nederlander drinkt gemiddeld zo’n 80 liter bier per jaar. Daarmee staat ons land in de top 20 van grootste
bierdrinkers ter wereld. Niet voor niets kent Nederland enkele internationale biermerken zoals Heineken en Grolsch die bijna overal ter wereld zijn te verkrijgen. Echter, er worden in Nederland uiteraard ook verschillende buitenlandse bieren gedronken.

Het is daarom van belang om een breed assortiment aan te bieden om diverse consumentengroepen aan te spreken.
Frisdrank.com is gespecialiseerd in het inkopen en distribueren van bier. Door onze uitgebreide internationale
contacten zijn wij in staat om diverse bieren op slimme wijze te distribueren. Hierdoor kunnen wij de prijs zo laag
mogelijk houden zodat u goedkoop bier kunt inkopen.

Soorten bier

Bij bierbrouwen staat het gistingsproces centraal. Door het gistingsproces net iets anders te doen, ontstaan er telkens weer andere smaken. Daarom zijn er vele soorten, maar pils en lager zijn toch wel de meest gedronken biersoorten. Naast pils en lager zijn er ook onder andere malt (alcoholvrij), weizen (witbier), bokbier, fruitbier, dubbel, tripel, IPA (Indian Pale Ale) en stout.

De smaken variëren van licht fris naar donker bitter en kruidig. Afhankelijk van het seizoen wordt meer van een bepaald soort geschonken. Ook is er speciaal seizoensbier dat door middel van kruiden en specerijen op smaak wordt gebracht.

Pils

Pils is vernoemd naar de Tsjechische plaats Pilsen (Plzeƈ) waar pils oorspronkelijk vandaan komt. Niet voor niets voeren de Tsjechen de lijst aan van grootste bierdrinkers ter wereld. Gerstemout en hop staan aan de basis van pils en soms wordt er ook een beetje suiker aan toegevoegd. 

Pils, zoals Heineken, Grolsch en Bavaria, is het meest gedronken bier en kenmerkt zich door de heldere goudgele kleur en licht
bittere smaak. In Nederland wordt pils met een flinke witte schuimkraag geschonken. Omdat pils niet te vol van smaak
is en niet al te veel alcohol bevat (ongeveer 5%) is het voor velen een echte dorstlesser die zeer toegankelijk is.

Lager

Met name in Engelstalige landen wordt lager gedronken. Lager is over het algemeen ondergistend, bevat met 3,5% relatief weinig alcohol en is wat minder bitter en dus milder van smaak. Het is daarom een echte doordrinker.

Corona is een voorbeeld van een lager wat een heerlijke dorstlesser is op zomerse dagen, vrolijk geserveerd met een stukje limoen. Er moet wel bij vermeld worden dat het verschil tussen bier en lager steeds kleiner is geworden, omdat veel lagers ook tegen de 5% alcohol aanzitten.

OVERIGE SOORTEN BIER

Zoals eerder beschreven zijn er naast pils en lager vele soorten andere bier zoals alcoholvrij bier (malt), witbier (weizen), bokbier, fruitbier, dubbel, tripel, stout en Indian Pale Ale (IPA).

Daarnaast zijn er ook bieren met smaak. Denkt u hierbij aan Desperados wat bier met tequila smaak is of Radler, zoals Bavaria Radler, wat bier met citroensmaak is.

Fles of blik versus tap

Veel mensen zweren bij vers getapt bier maar wetenschappers zijn het er niet over eens of getapt bier nu lekkerder smaakt dan uit een flesje. Bier is wel een levend product en moet daarom goed (lees: gekoeld) bewaard blijven. Dat lukt over het algemeen beter met vaten dan met flesjes.

Wel is het zo dat sommige bieren nog een beetje moeten rijpen (denk bijvoorbeeld aan speciale abdijbieren). Deze kunnen het beste op fles een tijdje bewaard blijven.

Bier groothandel

Frisdrank.com is dé groothandel in frisdrank en bier. Wij zijn in staat om een breed assortiment bier goedkoop en snel bij u te leveren. Wij passen onze werkwijze altijd volledig aan op die van u zodat uw blindelings op ons kunt vertrouwen.

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01