chips

Chips

CHIPS

Nederland is van oorsprong een echt aardappelland. Een gemiddelde Nederlander eet ruim 80 kilo aardappelen per jaar en niet voor niets worden er ook veel chips geconsumeerd. Elke Nederlander eet gemiddeld maar liefst 2 kilo chips per maand. Daarom is het geen wonder dat er tegenwoordig zo veel verschillende merken met nog meer uiteenlopende smaken zijn.

Frisdrank.com is distributeur van zowel dranken als snacks. Daarom kunt u bij Frisdrank.com terecht voor alles rondom chips. Door onze slimme manier van distribueren, zijn wij in staat om onze producten zeer voordelig aan u aan te bieden.

Daarom weten steeds meer afnemers ons te vinden. Frisdrank.com staat niet alleen bekend om de voordelige prijzen, maar ook om de razendsnelle leveringen vanuit ons magazijn in Nederland en de buitengewone klantenservice.

Chips sinds 1953 

Chips werd eigenlijk per ongeluk uitgevonden in 1953. Spoorwegmagnaat Cornelius Vanderbilt vroeg in een Amerikaans restaurant om gebakken aardappelen en vond ze steeds nog te dik zodat hij ze telkens weer terug naar de keuken stuurde.

De kok sneed de aardappelen vervolgens zo dun dat ze niet meer met een vork geprikt konden worden. Vanderbilt was razend enthousiast en ook andere klanten bleken ze heerlijk te vinden. Zo kregen deze dun gesneden aardappelen voor het eerst een plekje op de menukaart van dit restaurant.

Pas in de jaren vijftig werden chips in Nederland geïntroduceerd. De basis ervan is natuurlijk de aardappel en de uitdaging is dat alleen de beste kwaliteit aardappelen voldoen om zulke dunne schijven te kunnen snijden (en bakken). Het is daarom een echt natuurproduct wat deels ook het grote succes verklaart.

Chips soorten 

Voorheen waren er niet veel verschillende smaken waaruit je kon kiezen. Er waren paprika chips en de normale gezouten versie en daar moest men het voorheen mee doen. Nu zijn er honderden, zo niet duizenden smaken waaruit men kan kiezen dus is er altijd wel iets voor iedereen.

Denkt u bijvoorbeeld aan smaken Pringles zoals Sour Cream & Onion, Ketchup, Hot & Spicy, Cheese & Onion, BBQ Sauce, Honey Mustard en Sweet Chili. Er zijn daarom voor elke gelegenheid wel een smaak om het moment bijzonder te maken.

Gezonde chips 

Veel chips zijn een caloriebom door het vet dat wordt gebruikt om ze te bakken. Ook al is er niets mis met het eten ervan, al is het natuurlijk wel met mate, is de roep om gezonde chips groot. Daarom zijn er vele verantwoorde varianten gemaakt zoals oven baked chips en kettle chips.

De aardappelen wordt normaal gesproken gefrituurd en met deze gezondere versies wordt geen of veel minder olie gebruikt. Daarom is het caloriegehalte van deze soorten gezonde chips een stuk lager. Dat verklaart waarom deze soorten razendsnel in populariteit toenemen.

Chips voordelig inkopen

Frisdrank.com is een van de grootste distributeurs van dranken en snacks. Met de uitbreiding van ons assortiment kunnen wij u steeds meer leveren rondom dranken en snacks. Wij hebben een uitgebreid internationaal netwerk zodat wij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe snacks trends waarover wij u graag informeren.

Bovendien bieden wij u door onze schaalvoordelen zeer voordelige prijzen zodat u er een bovengemiddelde marge aan overhoudt.

Bezoek ons online en offline.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIES EN FRIS NIEUWS?
Contact

Magazijn:
Groesweg 52a 
5993 NN  Maasbree
Nederland

Kantoor BE:
Adriaan Brouwerstraat 31-1
2000 Antwerpen
België

Kantoor NL:
Wattstraat 9
5993 SH  Maasbree
Nederland

Tel: +31(0)40 2405 737
E-mail: sales@frisdrank.com

KvK: 80341519
BTW nr: NL861637896B01